Kent och Ellen

Our Place in Space

San Luis Obispo, Kalifornien

Efter två lugna dagar i San Franscisco, där vi naturligtvis ätit krabba och stretat i uppförsbackar men också hunnit med att beundra den hänförande utsikten från hotellet, har vi nu styrt kosan söderut, mot San Luis Obispo.

U1_SanLuisOpisbo

Vi åkte först till kuststaden Monterey, där vi besökte akvariet och promenerade längs den berömda gatan Canary Row.

30_01_DCS_2259_monterey_600x397

Här är det ett imponerande fiskstim som simmar förbi.

Därefter åkte vi en kort bit till den berömda golfbanan Pebble Beach, där vi besökte shoppen. Det visade sig också att på den halvön bor inte de rika, utan de snuskigt rika. Vi lämnade emellertid snabbt dem åt sig själva och styrde ut mot kustvägen – Pacific Highway No 1 – och åkte sedan i slingriga krokar utmed Stilla havskusten och sceneriet var precis som i San Francisco – hänförande.

30_03_DCS_2339_hwy1_600x397

30_04_DCS_2343_hwy1_600x397

Och nu har vi nått fram till San Luis Obispo, en liten ort som så vitt skribenten vet inte är känt för någonting. Men det borde vara berömt för sitt hotell Madonna Inn. Varje rum är unikt och fantasifullt designat. Lobbyn, restaurangen och baren likaså. Till och med toaletterna var en upplevelse.

30_05_DCS_2407_madonna_600x397

Så här ser hotellet ur på natten. Antalet räta vinklar är lätt räknade.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.