Kent och Ellen

Our Place in Space

Fort Lauderdale och Palm Beach

Våra dagar i Fort Lauderdale var från början tänkta för att bara ta det lungt. Och så blev det. På onsdagen låg vi vid poolen tills vi tröttnade och gick tillbaka till rummet och satte oss på hela ryggen. På onsdagen blev det shopping på Sawgrass Mills, till åtminstone Ellens stora förtjusning. Skribenten lät sig i alla fall imponeras över hur otroligt stort det var. Mall of Scandinavia är stort, det är dock blott en bråkdel av detta. Och på fredagen vandrade vi en god stund längs stranden och några passade på tillfället att bada i Atlanten. Nedan följer ett blygsamt antal valda bilder från dagarna, eller kanske snarare kvällarna.

03 03 010 DSC 9230

Utsikten från vårt rum. Bortom husen finns Bahamas, sen är det Afrika.

03 03 020 DCX 9023

Vissa nöjer sig med vilka flytetyg som helst...

03 05 010 DCX 9055

I denna bild finns faktiskt inte mindre än sju tämligen stora kryssningsfartyg.

03 05 020 DCX 9061

Vi fortsatte på lördagen vår resa runt Florida och hamnade på vägen norrut (inte bara av en slump) i Palm Beach. Här finns med största sannolikhet världens största samling av nästintill-slott-byggnader med tillhörande välansade trädgårdar. Vi åkte både länge och väl bland dessa byggnader och upptäckte alla ungefär samtidigt att orden tog slut. Det är inte här som de rika bor, här bor de snuskigt skitrika.03 05 030 DCX 9064

03 05 040 DCX 9078

Vi tänkte ett tag att vi skulle parkera bilen någonstans och gå ut och ta några ordentliga bilder. Fast vi hittade självklart ingenstans att ställa bilen och vi insåg efter en stund att om vi bara hade ställt bilen längs vägen hade det inte dröjt många sekunder innan något vaktbolag kommit stormandes med dragna vapen. Den insikten fick oss att avstå.

Vår färd fortsatte, då vi hämtat oss en smula, till Tallahassee, vilket är Floridas huvudstad. Från Fort Lauderdale är det ca åtta timmars bilresa till Tallahassee, där är vi i alltså skrivande stund befinner oss. I morgon fortsätter vi till Atlanta. Där blir det nog mössa på för det lär bli så svalt som 18 grader.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.