Kent och Ellen

Our Place in Space

Kanab, Utah

Vår resa har idag fört oss in i Utah, vilket för oss är en ny delstat.

P1_Kanab

Det skedde faktiskt gåendes, vid Four Corners. Det kan liknas vi Treriksröset. I USA skulle de kunna ha massor av treriksrös, men det finns bara ett ställe där fyra stater delar gräns. Här möts Colorado, New Mexico, Arizona och Utah.

20_01_DCS_1514_fourstate_600x397

Här står Ellen och skribenten med en fot i varje stat.

Efter att ha färdats en bit till på vår resa kom vi till en mycket känd syn.

20_02_DCS_1572_monumentvalley_600x397

Det är är Monument Valley. Den som minns filmen Forrest Gump kanske kommer ihåg den plats där han plötsligt slutade springa. Det var just på den här vägen.

Landskapet här är helt otroligt. Ena stunden är det sandfärgat, nästa stund är det grönt och frodigt för att sedan, som i den här bilden, gå över i rött och sönderbränt.

Efter att vid bilen ätit lunch i detta filmiska landskap åkte vi vidare och kom till världens största konstgjorda sjö - Lake Powell.

20_03_DCS_1591_lakepowell_600x397

Att den sjön finns beror på den här dammen. Sjön fyller upp en hel del sänkor och så som landskapet ser ut sägs det att strandlinjen längs Lake Powell är längre än USAs hela östkust.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.