Kent och Ellen

Our Place in Space

Phoenix, Arizona

Innan vi lämnade Tucson för att åka till Phoenix måste vi visa varför Arizona har solens nedgång och/eller uppgång på sin flagga.

16_01_DSC_5381_sunset_600x399

Solnedgången från vår balkong (på ett hotell som var helt fantastiskt) såg ut så här. Drinken Tequila Sunrise ser inte ut som den gör av en slump.

Resan till Phoenix (eller Chandler, som stadsdelen där vi bor egentligen heter; städerna Phoenix, Chandler och Scottsdale har i praktiken vuxit ihop) skulle ha tagit cirka två timmar.

L1_Chandler

Men vi tog en liten omväg via Rooseveltdammen. Vägen dit gick genom The Apache Trail. Den var flera mil lång, mycket krokig och bitvis inte mer än några meter bred, och hela tiden med dödens stup bara några sekunder bort.

16_03_DCS_1258_apachetrail_600x397

Nu och då stannade vi för att hämta andan, det var då vi passade på att fotografera. Djupet i den här bilden skulle definitivt förbättras om vi fått syn på en en eller flera indianer ner i dalen. Någon sådan dök dock aldrig upp. Likafullt var vyn enastående.

16_04_DSC_5405_apachetrail_600x399

..eller hur!

16_06_DCS_1264_apachetrail_600x397

Tills slut kom vi fram till dammen, som till och med enligt Thor och Marie låg längre bort än förväntat. Efter att noga ha dokumenterat målet tog vi till vänster i nästa korsning och åkte över bron uppe till höger i bild och styrde kosan mot hotellet.

I Chandler kommer vi att stanna i två nätter; morgondagen kommer att ägnas åt sol, bad och allmän lättja. Again!

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.