Kent och Ellen

Our Place in Space

Följ med oss på vår resa i västerled!

manhattanPå midsommarafton landar vi i världens mest vidunderliga stad. Där kommer vi att nyfiket flanera längs Manhattans avenyer och gator och låta oss frestas av den aldrig sovande stadens kommers och fåfänglighet. Efter två ystra dagar i New York hyr vi en ståndsmässig och ändamålsenlig bil, i vilken vi på fem veckor, via mycket genomtänkta omvägar, kommer att ta oss till Los Angeles.

Efter första etappens knappt fem timmars bilresa når vi Washington DC. Där kommer vi att känna hur maktens och historiens vindar sveper oss i ansiktet då vi passerar Vita huset, Lincoln-monumentet, Watergate, Vietnam Veterans Memorial, Arlington kyrkogården, Pentagon och Capitolium.

I Nashville och Memphis kommer blues, rock, soul och countrymusik att sköljas över oss, och vi kommer att fascineras av hur praktiskt taget all modern musik har sitt ursprung från detta hörn av världen.

creolfoodPå slagfältet i Vicksburg får vi en närgången inblick i inbördeskrigets fasor. I New Orleans däremot står glädjen högt i tak då vi klivit av hjulångaren och ser att Jambalaya, Crawfish pie, Filet Gumbo och, om vi har tur, även Étouffée står på menyn. Strax efteråt kommer vi att se ett ordentligt 4th of July-fyrverkeri.

Texas ofantliga öknar kommer att ta två dagar att betvinga. Innan vi når San Antonio, där vi ska minnas The Alamo, räknar vi med att passera rymdkontrollen i Houston utan att rapportera några problem. På vår väg till Tucson och Phoenix kommer vi i El Paso att noga passa oss för att förirra oss över gränsen till Mexiko.

Under en fyra dagars hälsosam andhämtningspaus i Arizona gör vi en avstickare till Tombstone för att besöka platsen för världens mest berömda revolverstrid – och dess gravgård.

Då vi fortsätter mot New México ska vi leta efter spår av Billy the Kids flykt från sheriff Pat Garrett. Väl framme i Albuc Alburqurqe Albuqurque ska vi lära oss hur platsen stavas. I Taos ska vi lyssna till hur vinden talar och vid Mesa Verde ska vi imponeras över hur uråldriga indianbostäder huggits direkt ur berget. Kanske möter vi Forrest Gump på vår väg genom Monument Valley.

grandcanyonI Grand Canyons väldiga gap kommer vi storögt att dväljas och förundras och vi kommer att förfasas över kulturskymningen i Las Vegas - samtidigt som vi girigt tar för oss av dess lyx och flärd. Innan vi fortsätter mot San Fransisco kommer vi vid Yosemites väldiga granitformationer och Mariposa Groves gigantiska träd att känna oss ytterligt små.

I sakta mak söderut från The City, beundrandes de dramatiska vyerna längs Pacific Coast Highway, via Monterey, Pebble Beach, Carmel, Big Sur, Santa Barbara och Malibu, fortsätter vi till Los Angeles för att frottera oss bland Hollywoods stjärnor.

Av vad vi har planerat har du där ett axplock, och det är just vad det är, för redan nu vet vi att det kommer bli mycket, mycket mer. I vår reseblogg kommer vi att utförligt berätta om vårt äventyr. Vi kommer att uppdatera den med dagsfärska bilder och intryck varje dag då vi har tillgång till internet.

Till sist: Många har frågat om vi kommer att åka längs Route 66. Svaret är nej, och anledningen är att Route 66 inte finns längre. Den är ersatt av olika interstate-motorvägar. Men, en bit mellan Phoenix och Albuquerque (eller hur det nu stavas) kommer vi att köra på det som en gång var Route 66. På grund av vår synnerligen genomtänkta färdplan blir det faktiskt åt "fel" håll.

Väl mött bland våra observationer – långt bortom dasset!

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.