Kent och Ellen

Our Place in Space

Montreal - Världens näst största franskspråkiga stad

Det är en relativt kort sträcka mellan Quebec och Montreal. Den gjorde vi på drygt fyra timmar. Vi åkte en lång stund längs St Laurentsfloden. Jag tror det var Aston Reymers Rivaler som sjöng "Åh, vilken flod!". Den fick vi i alla fall i huvudet då vi såg ut över vattnet. Bilresan var i alla fall tidvis väldigt vacker.

karta06

Mellan Quebec och Montreal är landskapet väldigt platt, fast på båda sidor om floden ser man på håll bergen höja sig. Man får lätt en känsla av att man befinner sig i närheten av... säg Härjedalen.

Väl framme i Montreal möttes vi av det minsta hotellrum jag sett. Hotellet är väl i sig är ok och personalen väldigt trevlig. Men luftkonditioneringen funkar inte och vi kan inte ha fönstret öppet för omedelbart utanför är centralstationen belägen, och det genererar en hel del störande ljud. Vi har dock bett dem att fixa luftkonditioneringen, så vi får väl se.

Internetuppkopplingen håller samma standard som luftkonditioneringen, så hur det blir med uppdateringarna låter vi vara öppet.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.