Kent och Ellen

Our Place in Space

Bar Harbor, Maine

Goda nyheter: Ellens migränanfall har gått över. Diagnosen vätskebrist håller fortfarande.

Dagen började i Boston och slutade i Bar Harbor, som ligger i Maine. För att komma dit var vi tvugna att passera genom New Hampshire - inte länge men dock.

karta04

I Bar Harbor bor vi på ett jättefint hotell med utsikt över havet.

barharbor-hotelview

Den här vy har vi från vårt fönster. Hotellet, byn och hela omgivningen är helt fantasktisk. Jag hoppas vi får möjligheten att komma hit igen, och då under en längre tid.

Bar Harbor ligger faktiskt i en nationalpark, Acadia National Park. Där tog vi en biltur strax efter att vi checkat in på hotellet.

barharbor-acadia1

Här skådar vi norrut mot Kanada. Fast jag tror inte att landet kan ses härifån. Och då tänker jag inte närmast på diset, utan jordens krökning.

barharbor-acadia2

Här ser vi dock Thor och Marie. De står på en av Acadias många klippavsatser.

barharbor-acadia3

Den högsta toppen i Acadia (och faktiskt längst hela östkusten) heter Cadillac Mountain och är 1530 fot hög, drygt 440 meter alltså. Då vi nådde dit upp, nåddes också vi, av ett regnväder, vilket gav oss magnifika scenerier att beskåda.

Är man i Maine ska man äta hummer - 'Maine Lobster' är ett begrepp, så kvällen avslutade vi med att äta enorma kräftsdjur. Vi tömde faktiskt restaurangen på sitt innevarande lager.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.