Kent och Ellen

Our Place in Space

Sightseeing i New York

Byte av tidszon har gått bra. Vi fick sova länge i morse. Det vill säga vi gick upp vid sisådär klockan fem. Då var klockan elva i Stockholm. Då tog vi en liten promenad tills den inbokade stadsrundturen tog sin början. Promenaden inbegrep en kopp kaffe på Starbucks.

Stadrunturen gick bland annat till Upper East Side, Upper West Side och Harlem, för att nämna några stadsdelar.

newyork-trumptower

Vi fick också se och gå in i Trump Tower. Det var gott om guld och marmor i foajén, precis som vi misstänkte. Vi passade på att låna Herr Trumps bekvämlighetsinrättning och åkte därefter vidare till Ground Zero.

newyork-groundzero1

Det är ganska märkligt att den mest internationella staden i världen ansågs av några rabiata människor vara det mest amerikanska och att den därför skulle terroriseras. Det är åtta år sedan nu och det ser fortfarande ut så här.

newyork-frihetsgudinnan

Samtidigt som bussen stannade till vid Ground Zero gick vi till Battery Park, och därifrån besåg vi Frihetsgudinnan. Kön ut dit och till Ellis Island var alltför lång för att vi skulle överväga den resan.

newyork-fn

Turen fortsatte till FN-huset, varifrån vi sedan gick vidare på egen hand.

newyork-grandcentralstation

Via Grand Central Station gick vi till Empire State Building, där vi åkte upp så högt det gick. Ovan den berömda klockan i Grand Central Station.

newyork-empirestatebuilding1

Uppe i Empire State Buildning har man denna vy mot norr och Central Park. Vårt hotell finns någonstans till vänster i bild; bakom skyskraporna.

newyork-empirestatebuilding2

Det borde inte och är inte svårt att få tag i en taxi i New York.

newyork-empirestatebuilding3

Här står vi på toppen av den civilicerade delen av världen på 86 våningars höjd där utsiktsdäcket ligger. För sakens skull åkte vi upp till våning 102 också.

newyork-hotelview2

Innan vi gick och lade oss hade vi en liten picknick Thor och Maries terass. Efter att ha gått omkring i ca 27 graders värme hela dagen, kändes kvällens 19 som ganska kyliga.

newyork-hotelview3

Manhattan by night. Varifrån Ellen satt i bilden ovan hade hon denna magnifika utsikt.

I morgon blir det shopping, vilken avslutas med en kväll på Gallaghers.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.