Kent och Ellen

Our Place in Space

New York – Världens mest vidunderliga stad

Det första som hände efter den drygt åtta timmar långa flygresan till Amerika var att en vilt främmande människa förväxlade min resväska med sin och bar ut den genom tullen och lämnade mig vid bagageutlämningen med sin. Det visade sig dock snabbt att han turligt nog skulle bo på samma hotell vi. Men eftersom jag inte visste vad hans väska innehöll lämnade jag hans väska åt sitt öde och jag gick utan resväska genom tullen för att leta upp min egen. Efter en del palaver hittade vi faktiskt min väska vid busstransfern, där den inte ont anande människan inväntade transport. Han fick snabbt nya planer då han fick reda på att hans väska fortfarande fanns på internationellt området, till vilket han inte längre hade tillträde.

Vi kommer nu att bo tre nätter i New York, som är markerat med en blå punkt på kartan här nedan.

karta01

Denna den första dagen har vi ägnat åt en lång promenad för att insupa atmosfär. Vårt hotell ligger på Manhattan på 57:e gatan uppe vid Central Park och vi gick hela vägen ned till Little Italy, vilket med en del omvägar tog flera timmar. Vår promenad tog sin början på en mycket berömd gata:

newyork-broadway

Vi vill också visa en bild på den fina utsikten från Thor och Maries terass. (Vår utsikt är något mer spartansk.)

newyork-hotelview1

Nu är vi duktigt jetlaggade efter att ha varit vakna i tjugofyra timmar, så nu blir det natti natti.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.