Kent och Ellen

Our Place in Space

Sista besöket i Yellowstone

Vägen mellan Cody och Jackson Hole går genom Yellowstone. Därför passade vi på att se det sista vi hade på vår lista, nämligen "Mud Volcano".

yellowstone-mudvolcano

Dessa heta källor består av ren syra. Helt i klass med batterisyra. Syran eroderar berget och gör det (som i andra heta källor är kokande mineralvatten) till het lera. Den här miljön är direkt dödlig för de flesta av jordens varelser, men en förutsättning för andra. Helt otroligt.

Idag är vi i Jackson Hole. Stora delar har gått åt till återhämtning. Det har varit jätteskönt.

karta13

Resan till Jackson Hole går genom en nationalpark som heter Teton efter tre berg som fransoser döpt till vad som på svenska betyder "De tre tuttarna".

yellowstone-tretuttarna

Döm själv. Vackert är det i alla händelser.

Jackson Hole är en ganska liten men mycket mysig ort. Den kan helt klart jämföras med Åre, båda är skid- och semesterorter. Rummet vi har är jättebra. Om jag berättar att undertecknad just stigit ur den privata jacuzzin är det lätt att förstå standarden. Vi hade lätt stannat här några dagar, men i morgon ska vi till Steamboat Springs. Nu börjar det kännas att vi är på väg hem.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.