Kent och Ellen

Our Place in Space

Yellowstone

Resan från Idaho Falls till Yellowstone var inte lång.

karta11

Det tog ca två timmar så var vi inne i nationalparken. Intrycken därifrån är många och starka. Vi har sett gejsrar eruptera och känt svavellukt stinka, vi har sett björnar (Obs, pluralis!) och vi har sett flera olika arter av renar och hjortar, otaliga bisonoxar, samt en korp och allihop på riktigt nära håll. Utöver det har vi sett helt fantastiska vyer.

Här är lite blandat av vad vi upplevt idag.

yellowstone-1

Här ses mitt i bild varför Yellowstone heter som det gör. Det som ser ut som snö i bilden är microorganismer och mineraler. Beroende på vilken mineral som dominerar får ytan olika färg. I mitten i bild glimmar det som av guld. Denna gula saltavlagring har givit nationalparken dess namn.

yellowstone-2

En bäck har ätit sig rakt igenom berget.

yellowstone-bison1

En bisonhjord vilar i solen.

yellowstone-madisonriverwaterfall

Vattenfall längs Madison River.

yellowstone-raven

Thor kallade det för "jaktkråka", men det är det inte alls, för det är en korp.

yellowstone-steamboatgeyser

Steamboat Gyeser erupterar ofta i den här höjden, men den kan skena iväg till över tjugo meter upp i luften. Det var dock ganska oberäkneligt och varierade mellan 4 och 50 år...

yellowstone-pearlgeyser

The Pearl Geyser hade inga eruptioner utan bubblade som mest. Namnet den fått var dock inte ett enda dugg svårbegripligt "Pärlgejsern", det var hur vackert som helst.

yellowstone-bear

Får man syn en björn på bara cirka femtio stegs avstånd får man helt klart en högre puls.

I morgon blir det en tur till in i parken, sedan fortsätter vi till cowboystaden Cody, som grundades av den legendariske William F. Cody. Han är mer känd under namnet Buffalo Bill.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.