Kent och Ellen

Our Place in Space

Napa Valley, California

Innan vi lämnade San Francisco åkte vi på The Crockiest Street in the world - Den krokigaste gatan i världen. Det tror vi gärna.

sanfrancisco-crockieststreet1

sanfrancisco-crockieststreet2

Notera det tre bilarna som är på väg ned.

En kvart elle så senare åkte vi ut från stan över The Golden Gate Bridge. Då gick det knappt att se handen framför sig. Hela bron och inloppet till San Franciscobukten var helt omsluten i den tjockaste dimma.

sanfrancisco-fog

Här en bra bild på dimman då den sveper fram. Det är inte för inte som San Fracisco kallas för The Fog City - Dimstaden.

Dagens resa var kort. Knappt tio mil. Första anhalt var Muir Woods som ligger ca tre mil norr om Golden Gate. Där finns gigantiska träd; de kallas för antingen Redwood eller Sequoia. De kan bli nästan hundra meter, och otroligt gamla. Några av träden var hundra år gamla då Ceasar var kejsare i rom.

sanfrancisco-muirwoods1

sanfrancisco-muirwoods2

Här sitter Thor, Marie och Ellen framför några. Notera gärna trädens diameter.

Vi körde efter en liten tid vidare mot Napa Valley, känt för sitt vin och sina fina vingårdar, och besökte vingården V. Sattui Winery.

sanfrancisco-napavalley

Där valde Thor ut några flaskor som vi senare njöt av tillsammans med kallskuret och ost.

I morgon reser vi vidare mot Reno.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.