Kent och Ellen

Our Place in Space

San Francisco - The City

Efter en lång resa har vi nått San Francisco i Kalifornien.

karta08

Resan från Buffalo gick via Atlanta i Georgia. Planet gick redan klockan 06.00, men klokt nog bodde vi på ett hotell som låg mycket nära flygplatsen. Det tog mindre än 15 minuter från det att vi checkat ut på hotellet till att vi lämnat hyrbilen och checkat in vårt bagage på flygplatsen.

sanfrancisco-sierranevada

Det var klart väder då vi flög in över Klippiga bergen och Sierra Nevada. Fantastiska vyer får man då se. "Breathtaking" skulle amerikanarna säga.

Mellan Buffalo och San Francisco är det tre timmars tidsskillnad. Vi vann alltså tre timmar, så planet landade redan strax innan tolv.

Då vi landat och fått ut vår hyrbil åkte vi direkt till hotellet. Hyrbilen är för övrigt ett monster till bil. Visserligen hade vi bokat en SUV, men vi blev uppgraderade. "Jag ska kolla om vi har en större bil som vi vill ha körd till Denver" sa killen som lämnade ut hyrbilen, och dom hade en Nissan Armada som skulle dit. Det känns som om vi skulle kunna få med oss rymdskytteln i bagageutrymmet.

sanfrancisco-firstview

Den blir bra att ha då vi tar den (istället för flyget) in i Klippiga bergen.

Hotellet där vi bor heter Sir Francis Drake och är ett av de klassiska i San Francisco. Vi anlände något tidigt så våra rum var inte riktigt klara, så vi tog en drink i lobbyns bar.

sanfrancisco-hotellobby

Vi spekulerade i om inte hela hotellet i Montreal skulle ha kunnat gått in i lobby på det här. Skribent kan inte minnas då han senast såg sådan takhöjd.

Väl försedda med rum gick vi ned till Fisherman's Wharf och insöp atomsfär. Eftersom vi fått ett tre timmar längre dygn och på morgonen i Buffalo gått upp långt innan ottan infinner sig var vi helt utmattade då vi gick till sängs klockan tio.

Dag två, vilket ännu är idag, fortsatte vi att utforska Fisherman's Wharf. Då vi gjort det ett tag tog vi lunch.

sanfrancisco-fishermanwharf

Här sitter vi på resturangen Alioto och smörjer kråset. Är man i San Francisco ska man äta krabba. Så det gjorde vi.

sanfrancisco-meal1

Skaldjur är som alltid svårt och krångligt att äta, men det är gott. Redan nu ska nämnas att förutom krabba ska man då man är på plats äta skaldjurssoppa serverad i ett bröd.

sanfrancisco-meal2

Det gjorde vi till middagen. Men mellan dessa måltider åkte vi på en tur till Alcatraz.

sanfrancisco-alcatraz

Det var riktigt intressant. Dom grabbarna som satt där hade det inte lätt. Å andra sidan satt dom inte där för sina goda gärningars skull.

I morgon lämnar vi San Francisco och åker till Napa Valley. Det är en jättekort resa på knappt tio mil, men vi ska hinna se Muir Woods, där det finns osannolikt höga träd, och besöka någon eller några av de vingårdar för vilka Napa Valley är känt.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.