Kent och Ellen

Our Place in Space

Schloss Neuschwanstein

Under en av vår arbetsgivare bekostad studieresa till tyska Bayern gjorde vi en avstickare till foten av alperna och de båda slotten Hohenschwangau och Neuschwanstein. Det första byggt av Bayerns kung Maximilian II, det andra av hans sannolikt inte helt kloke son Ludwig II.

Neuschwanstein är inte utan anledning förebild till slotten i Disneys Törnrosa och Askungen. Hela projektet är till bredden fyllt med storhetsvansinne och total brist på respekt för andra människors tid och kunskap om pengars värde. Kanske just på grund av det är det en sagolik byggnad.

Schloss_Neuschwanstein

Här ses Schloss Neuschwanstein från Marienbrücke, som är en smal hängbro över den djupa ravin som ligger precis bakom slottet. Många är de pussel som har detta motiv.

Schloss_Hohenschwangau

Från ett av fönstren i Schloss Neuschwanstein har man den här fantastiska utsikten över alperna och Schloss Hohenschwangau. Inte konstigt att man vill bosätta sig här. Fast det fick Ludwig II aldrig, för någon månad innan slottet blev klart dog han under oklara omständigheter i en närbelägen sjö.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.